Λογότυπο Κεφαλίδας Σελίδας
TEI of Athens eJournals

Νοσηλευτικές παρεμβάσεις και μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια νοσηλείας ασθενούς με Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής (MERScoV). Μελέτη περίπτωσης

Georgios Argyriou, Sofia Lili, Aggeliki Parlantza, Anastasia Tsioka, Ioanna Psarakou, Maria Kourkouta, Gabriel Lazos

Περίληψη


Το αναπνευστικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής (Middle East Respiratory Syndrome-MERS) είναι μία αναπνευστική νόσος που οφείλεται σε ένα νέο κορωνοϊό (CoV) ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012. Στις 18 Απριλίου 2014, ένα εργαστηριακώς επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από MERS-CoV αναφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αθήνας σε έναν ασθενή ο οποίος επέστρεφε από το Jeddah της Σαουδικής Αραβίας. Μέσα σε δύο ημέρες, ο ασθενής μεταφέρθηκε στη πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών. Στη μελέτη περιγράφεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την περίοδο νοσηλείας του ασθενούς στο θάλαμο αρνητικής πίεσης μέχρι τη μεταφορά του στο περιβάλλον της γενικής ΜΕΘ, μετά από δύο αρνητικά εργαστηριακά αποτελέσματα για τον ιό MERS-CoV.

Λέξεις κλειδιά


Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής, MERS-CoV, έλεγχος λοιμώξεων, νοσηλευτική φροντίδα, μέτρα προστασίας

Πλήρες Κείμενο: PDF

Εισερχόμενη Αναφορά

  • Δεν υπάρχουν προς το παρόν εισερχόμενες αναφορές.

Η παρούσα εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 2 "Υπηρεσία ηλεκτρονικών εκδόσεων" της πράξης «Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Αθήνας" και χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", ΕΣΠΑ 2007-2013.