Λογότυπο Κεφαλίδας Σελίδας
TEI of Athens eJournals

Υπάρχει Ανάγκη Δημιουργίας ενός Θεωρητικού Πλαισίου για την Ερμηνεία των Προτιμήσεων για την Ποιότητα του Γρήγορου Φαγητού

Γεώργιος Σ. Σπαής

Περίληψη


Η ατομική ή οικογενειακή επιλογή φαγητού επηρεάζεται από ένα μεγάλο εύρος παραγόντων, στο οποίο περιλαμβάνονται οι τιμές των προϊόντων διατροφής, το ύψος των εισοδημάτων των καταναλωτών, οι γευστικές τους προτιμήσεις, οι κοινωνικές τους συμπεριφορές, η επιθυμία για την κατανάλωση προϊόντων ποιότητας κ.λπ.. Οι διατροφικές επιλογές είναι ταυτόχρονα προσωπικές (ατομική άποψη περί γεύσεων) αλλά και ένας παράγοντας κοινωνικής συμπεριφοράς. Βασικός σκοπός της παρούσας πιλοτικής μελέτης είναι να διερευνή- σουμε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός θεωρητικού πλαισίου για την ερμηνεία των καταναλωτικών προτιμήσεων για την ποιότητα του γρήγορου φαγητού. Πρόθεσή μας είναι να διερευνήσουμε καταναλωτικές αντιλήψεις με βάση δημογραφικές και ψυχογραφικές παραμέτρους, προκειμένου να σταθμίσουμε την αξία δημιουργίας ενός αυτοδύναμου θεωρητικού πλαισίου, που θα συμβάλλει στην ερμηνεία των προτιμήσεων των καταναλωτών για την ποιότητα γρήγορου φαγητού.

Πλήρες Κείμενο: PDF

DOI: 10.18780/me.v2i0.161

Εισερχόμενη Αναφορά

  • Δεν υπάρχουν προς το παρόν εισερχόμενες αναφορές.

Η παρούσα εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 2 "Υπηρεσία ηλεκτρονικών εκδόσεων" της πράξης «Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Αθήνας" και χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", ΕΣΠΑ 2007-2013.